Salstjöbadsvägen 77-79, 13150 Saltsjö-Duvnäs
Ring oss: 070-5641620
Close
13150 Saltsjö-Duvnäs Salstjöbadsvägen 77-79
08-7167140

Navigationskurser

Båtpraktik, mörkernavigering och examination

ABC Seglarskola och Båtskolas erbjuder två kurser i Navigation. Kurserna erbjuder båtpraktik/dag eller båtpraktik/mörker.

Förarintyg (2 dagar). Förarintygskursen är en kurs som fokuserar på sjömanskap, säkerhet, navigering,insintrument, miljö. Målet är säkert  båtliv på sjöar och skärgård.

Kustskepparintyg (2 dagar). Kustskepparintyg kursen bygger vidare på Förarintygskursen och fördjupar sig i säkerhet, instrument, navigering i skärgård och kust dag och natt samt juridik kring sjötrafikregler, skeppar-redaransvar miljö m.m. Det krävs kustskepparintyg för att vara skeppare på fritidsbåt som har en längd från 12 m och samtidigt en bredd på 4 m.

Kombikurs (Förar- och kustskepparintyg 2+2 dagar). Om du har god båtvana och är studievan finns möjligheten att ta kurserna i direkt följd. Vi kallar denna kurskombination för kombikurs.

Förarintygkurser: Båtpraktik/dag ingår. Praktikpasset förevisar sjösäkerhet, man över bord övning, båtmanövrering, till och utläggning brygga och bojj, “live” navigeringm.m. Du kan välja bort Båtpraktik/dag och erhålla lägre kurspris. (se info på respektive kurs).

Kustskepparkurser: Båtpraktik/mörker förevisar mörkernavigering med verktyg, instrument, fyrar samt säkerhet. Det är obligatoriskt att du skall ha både Båtpraktik/dag och Båtpraktik/mörker för att erhålla ett komplett Kustskepparintyg.

Undervisningen sker i ABC:s kurslokaler och skolbåtar vid ABC Marina i Saltsjö-Dunväs, Nacka. Ett  antal kurser genomförs som rena distanskurser och några som mixade kurser med distanspass / övn i ABC;s lokaler. Begär info via mail till abc@abcseglarskola.se

Telefon: 08-7167140
Mobil: 070-5641620
Salstjöbadsvägen 77-79
13150 Saltsjö-Duvnäs