Om oss

[vc_row][vc_column][trx_section][trx_title style=”underline”]Om ABC[/trx_title][vc_column_text]ABC Båtskola / ABC Seglarskola är sveriges största seglarskola för vuxna. ABC arrangerar motorbåtskurser, navigationskurser maj till oktober. ABC har också “Sailingcamps” för ungdomar och dagseglarläger för barn-ungdomar. ABC ger kurser för examination i Seglarsintyg 1, 2, 3, Motorbåtsintyg, Högfartsintyg för motorbåtar och navigationsintygen Förarintyg, Kustskeppare, Utsjökeppare och intensivkurser för Fartygsbefälsexamen Klass VIII. ABC arrangerar äventyrsseglingar på varmare breddgrader och i ur ett seglarperspektiv spännande arkipelager runt om i världen.

I mer än 50 år har ABC utbildat blivande fritidsskeppare i alla åldrar och med varierande förkunskaper. Åtskilliga tiotusentals seglare har fått en säker och bra grund att stå på. De allra flesta har till vår glädje återvänt år efter år för att följa vår utbildningsstege med kurser i segling, motorbåtsmanövrering, navigation och havskappsegling.

Instruktörerna genomgår internutbildning samt kursledarna Svensk Seglarförbundets kurser i auktorisation. Majoriteten av våra instruktörer är akademiker. Flera arbetar som lärare i grund-, gymnasieskolan och högskolan.

ABC Seglarskola är aktiv medlem i ISSA (International Sailing School Association).

Skolchefen Per Roald, civ.ing. och lektor inom Stockholms skolor, arbetar inom Tekniska Högskolan (KTH), gymnasievärlden och den Kvalificerade Yrkeshögskolan (KYH) och utbildningsföretag inom Bygg och fastighet. Förutom mer än 45 år som skolchef för seglarskolor, eskaderledare i Sverige och på varmare latituder på alla 7 världs haven är Per kappseglare med SM-tecken samt har arbetat som ordförande/tränare för flera klassförbund inom segling i Sverige. Per är författare till läroböcker i segling, och en av de drivande krafterna bakom SSR (Sveriges Seglarskolors Riksförbund) som arbetat med seglarskolornas auktorisationsfrågor samt framtagandet av de i dag gällande Seglarintygen 1, 2 och 3. Per är kursansvarig på ABC Seglarskola.

Ulrica Roald (syster till Per) är utbildad lärare, pedagog och ansvarar för kursadministration och examinering. Ulrica är flerfaldig Svensk mästare i segling och har verkat inom seglarskolor i mer än 30 år.[/vc_column_text][/trx_section][/vc_column][/vc_row]